Avanti & partners

Over Avanti Almere

Avanti Almere is het Stedelijk Platform Diversiteit in Almere en gevestigd in kamer 3.13 van De Voetnoot aan het Stadhuisplein 2 in Almere Stad. Sinds begin 2012 vaart Avanti een andere koers, namelijk als kennisplatform. Diversiteit is daarbij de rode draad. Avanti organiseert gesprekken, debatten en symposia rondom actuele thema’s voor Almeerse (zelf)organisaties, inwoners, professionals en bedrijven en instellingen met een publieke taak. Via FacebookLinkedIn en Twitter houdt Avanti contact.

Beri Shalmashi, programmaleider Avanti

beriHet afgelopen jaar was een bewogen jaar. Voor de wereld, voor Nederland en op kleinere schaal ook voor Avanti. Met een groep betrokken partners, medewerkers en vrijwilligers blikten we in december terug op de veelsoortige evenementen die we hebben georganiseerd. Ook namen we afscheid van Annette Schautt als programmaleider en mag ik haar plek overnemen. Voor met wie ik nog geen kennis heb gemaakt: ik schreef al regelmatig verslagen, columns en interviews voor Avanti. Verder werk ik voornamelijk als filmmaker en publicist.
2017 wordt politiek gezien een spannend jaar voor Nederland en zeker ook voor Almere. Ik kijk er ontzettend naar uit om de stad die mijn hele leven al ‘mijn stad’ is nog beter te leren kennen en Avanti verder te doen bloeien.
We gaan een mooi jaar tegemoet en hopen u weer bij onze evenementen te mogen ontmoeten. Voor nu, de beste wensen en een jaar vol inspirerende gesprekken.

Beri Shalmashi

Verbinden en kennis delen

Avanti is steeds het communicatieplatform voor vraagstukken over diversiteit. Almere is immers een stad vol diversiteit. Naast veel jonge gezinnen is meer dan driekwart van alle inwoners ‘nieuw’ in Almere. Bovendien kent onze New Town meer dan 150 verschillende etniciteiten. De noodzaak en de behoefte om op een positieve manier met elkaar in verbinding te leven is groot.

Een platform, online en offline

Avanti wil daarom graag dwarsverbanden leggen die er voorheen nog niet waren. Zowel online via FacebookLinkedIn en Twitter als offline via de symposia en Anders in Gesprek-bijeenkomsten, waarbij allerlei verschillende Almeerders elkaar kunnen ontmoeten. Verbinden en versterken van mensen en organisaties, van wijken en stadsdelen. Ontmoetingen tussen burgers en bestuurders creëren. Om elkaars know how te versterken en kennis te delen. Omdat in contact met elkaar de Almeerse samenleving er een stuk prettiger op wordt.

Kloppende hart van de samenleving

Bewoners en organisaties zijn het kloppende hart van de samenleving en dragen veel kennis in zich. Via symposia, Anders in Gesprek en debatten waar u als professional, bewoner of beleidsmaker kan aanschuiven, creëert Avanti in Almere synergie. Uitwisseling van kennis, (werk)ervaring en netwerk vormen immers een grote stimulans. Avanti wil alle (bewoners)groepen en (zelf)organisaties actief betrekken om met beleidsmakers en professionals in contact te komen. Daarbij is de actualiteit leidend voor Avanti. Via de diverse sociale media houdt Avanti u proactief op de hoogte van wat er speelt bij de verschillende organisaties en groepen. Heeft u informatie voor Avanti of wilt u meepraten over een diversiteitsthema? Zoek ons dan op via FacebookLinkedIn en Twitter en ga het gesprek met ons aan! Mailen kan ook: info@avanti-almere.nl.

Kennisplatform voor diversiteit

Avanti ziet graag dat branches, bedrijven en netwerken in Almere zich (door)ontwikkelen van een monoculturele tot een succesvolle diverse groep. Welke drempels belemmeren voor u nog de weg? Welke ‘best practice’–ervaringen die u aangereikt worden in de symposia kunt u toepassen op uw eigen (werk)omgeving?

Een aantal symposia in samenwerking met FORUM, Kleurrijk Almere, Zorggroep Almere, bedrijven en corporaties stonden al eerder op onze agenda. Inspirerende gastsprekers geven u de laatste tips&tricks door. In bijeenkomsten van Avanti, Anders in Gesprek, of workshops gekoppeld aan symposia kunnen deelnemers hun kennis verdiepen. Als kennisplatform voor diversiteit verzamelt Avanti de resultaten van deze bijeenkomsten en deelt deze graag via de sociale media en de Avanti-nieuwsbrief.

Partners

Avanti werkt samen met een aantal partners. In Almere DEZE WEEK verschijnt met regelmaat een nieuwsbericht over Avanti.

Voor het symposium Kleurrijk Werken op 4 juni hebben we partners gevonden in de Rabobank en USGpeople.

 

logo-partners-zw

Meld je aan voor de nieuwsbrief!