Enquêtes

Avanti houdt regelmatig enquêtes om te weten wat er speelt in Almere. Hieronder treft u een overzicht aan van onze laatste enquêtes; door op de roodgekleurde tekst te klikken, verschijnt de vraag en de uitslag ervan.

Je inleven in ‘de ander’ blijkt knap lastig. Zijn onze straten in Almere wel zo ingericht dat mensen met een beperking veilig kunnen oversteken? Is jouw werkplek geschikt voor rolstoelgebruikers? En hoe wordt dit en meer geregeld voor mensen met een verstandelijke beperking terwijl er minder geld voor ‘rugzakjes’ is? Hoe flexibel is je omgeving dan? En… is jouw schoolgebouw aangepast voor mensen met een beperking? Zetten leraren dat stapje extra voor jouw vriendje met een lichamelijke beperking? Avanti stelt jou daarom de vraag:
Gesloten

Is jouw school klaar voor mensen met een beperking?

  • Ja (8 stemmen) 44%
  • Nee (10 stemmen) 56%

Iedereen betaalt verzekeringen voor zijn ‘oude dag’ en verwacht verzorging die bij hem past. Maar… zijn Almeerse zorgcentra klaar om jouw opa of oma, jouw vader of moeder of jou met jouw achtergrond te ontvangen? Met meer dan 150 etniciteiten in Almere rijst de vraag of alle (woon)zorgcentra wel op hen ingesteld zijn. Wat moet anders? Wat kan beter om ‘cultureel onbegrip’ in ziekenhuizen of wooncentra tegen te gaan? Wat moet de stad doen als groepen hun eigen plek willen? En waar kunnen homoseksuele senioren straks terecht? Wanneer voelen zij zich thuis? Avanti stelt jou daarom de vraag:

Gesloten

Heeft Almere geschikte zorgcentra voor ELKE CULTUUR?

  • Ja (5 stemmen) 22%
  • Nee (18 stemmen) 78%

De snelste smartphones en duurste merkkleding… jongeren doen niet graag voor elkaar onder. Maar al die dure gadgets en online verleidingen maken soms dat tieners zich in de schulden steken. Leren ze van hun ouders nog met geld omgaan? Het gevaar ontstaat dat zij financiële problemen krijgen en er lastig uit komen, zeker met de huidige jeugdwerkloosheid.

Daarom stelt Avanti: De jeugd glijdt makkelijker af in armoede! 

Wat vind jij?

Gesloten

 

De jeugd glijdt makkelijker af in armoede!

  • Eens (21 stemmen) 78%
  • Oneens (6 stemmen) 22%