JongAvanti

JongAvanti

Jong Avanti maakt actuele thema’s bespreekbaar onder jongeren in Almere. Dit doen we aan de hand van drie formats; Jong Avanti Vraagt, Jong Avanti Luistert en Jong Avanti Doet. We leggen alles vast op video, zetten het op ons YouTube kanaal en delen dit graag met jongeren en volwassenen uit Almere.

Jong Avanti Vraagt; hierbij gaan we met een camera op pad en leggen een prangende vraag of stelling voor aan andere Almeerse jongeren.
Jong Avanti Luistert; om meer informatie rondom een thema te verzamelen luisteren we graag naar verhalen van jonge, maar ook oudere Almeerders.
Jong Avanti Doet; soms is er actie nodig om iets concreets met een thema te doen. Hierbij zetten we onder andere middelen in als fotografie, film, theater en flashmobs.
Soms helpt Avanti, Platform Diversiteit Almere, ons om onze thema’s breder onder de aandacht te brengen. Zo kan Avanti de verbinding leggen tussen jongeren, diverse organisaties, gemeenteambtenaren of de politiek. Van debatten met andere jongeren, organisaties en instellingen tot het bespreekbaar maken van onderwerpen zoals uitgaan in Almerepolitie in Almere en veiligheid, studeren in Almere, (cyber)pesten, discriminatie, seksuele geaardheid, sport & geweld, gescheiden ouders.

Jong en woon je in Almere?
Wij zijn erg nieuwsgierig naar de meningen, ervaringen en ideeën van andere jongeren in Almere.

Wil jij ook inspraak op wat er voor jongeren in Almere aangeboden wordt? Heb je een jongereninitiatief waar je aandacht voor wilt? Wil je de gemeente laten weten wat er voor jou nodig is om prettig te leven in Almere?

Stuur dan een bericht naar jong@avanti-almere.nl.

 

Jong Avanti is samen met Inspiratie Inc op 8 december 2015 een gesprek aangegaan met jonge vluchtelingen die in BuurT-Thuis Akwaaba over de vloer komen. Het was een inspirerend gesprek waarin de jongeren elkaar over en weer vragen stelden. Vragen over studie, werk, hobby’s, maar ook vragen over de situatie waarin de jonge vluchtelingen nu verkeren en waar zij vandaan komen. De jongeren hebben hoop voor een betere toekomst. Ze benadrukten die hoop te zullen houden, ook als het leven moeilijkheden kent. Ook werd in het gesprek meermaals benadrukt om niet alles te geloven wat de media vertellen, want die geven in elk land hun eigen, andere, draai aan ‘nieuws’.
Deze jongeren hadden verschillende achtergronden wat religie, etniciteit en cultuur betreft, maar uiteindelijk willen ze allemaal een gelijkwaardig deel van de (Nederlandse) samenleving zijn. Inclusie en dialoog waren de sleutelwoorden van het gesprek.