Waarom Kleurrijk Werkt! 

Koester diversiteit

“Diversiteit is een noodzakelijke voorwaarde voor de basale processen die het leven op aarde mogelijk maken. Diversiteit stelt ecosystemen in staat om ook tegen catastrofen en ziekten bestand te zijn, en zich te blijven ontwikkelen. De voordelen van diversiteit beperken zich niet alleen tot natuurlijke systemen. In sociale verbanden vergroot diversiteit het vermogen van een cultuur om te scheppen, te innoveren en te bloeien. Het voedt een rijkdom aan betrokkenheid op ieder niveau en het versterkt de identiteit van een gemeenschap. Economische systemen met een hoge mate van diversiteit zijn beter in staat om veranderingen in de markt op te vangen, ondernemerschap te bevorderen en vernieuwing te stimuleren. Het koesteren van diversiteit in alle domeinen –ecologisch, sociaal, economisch- versterkt de gezondheid op ieder schaalniveau, van lokaal tot mondiaal.” (William McDonough & Partners, Almere Principles, 2008)

Het eerste Almere Principle is voor Avanti de sleutel van succes: Koester diversiteit.
Het project dat in dit document beschreven staat heeft tot doel diversiteit zodanig ruimte te geven en te bevorderen dat het denken erover en het handelen voor alle betrokkenen (werkgevers, werkzoekenden en welzijnsinstellingen en overheid) een vanzelfsprekendheid wordt:

Iedereen doet mee en gebruikt zijn kracht om samen de gemeenschap te maken:

Mensen maken de stad!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief Kleurrijk Werkt!

 

 

Kleurrijke activiteiten 

Kleurrijk Werkt in 2017
In een mooie samenwerking hebben we dit jaar de mogelijkheid om een aantal bedrijven / organisaties tegen gereduceerd tarief een interne training aan te bieden!

Wat komt er aan bod?
● Inleiding in het sociaal psychologisch proces van ‘schematisch denken’, stereotypering en onbewust bevooroordeeld zijn.
● Inzicht in interne en externe factoren die je gedachtes, handelingen en reacties ‘kleuren’
● Koppeling naar bewustwording van de impact op je eigen handelen.
● Blik op jullie onbewuste vooroordelen op organisatieniveau en de invloed daarvan naar jullie klanten/cliënten/doelgroep.
● Inzicht in best practices, wat werkt in de praktijk en wat niet?
● Ontwikkelen van een eigen plan van aanpak voor vermindering van onbewuste vooroordelen in jullie werkend handelen.
Meer weten? info@avanti-almere.nl
flyer Inclusief denken

 

april 2017
Een mooi bericht van Windesheim over onderzoek en aanpak van werkeloosheid bij 45+ : klik hier om meer te lezen

 

Conferentie Kleurrijk Werkt 2016  “Diversiteit: Uw Winst!”

Conferentie Kleurrijk Werkt 2016 “Diversiteit: Uw Winst!”

lees hier het verslag

Inspiratiesessie 10 oktober: Selecteren zonder vooroordelen voor de beste match!

Inspiratiesessie 10 oktober: Selecteren zonder vooroordelen voor de beste match!

Stereotypering zorgt ervoor dat de kwaliteiten van mensen niet goed worden ingeschat wat als gevolg heeft dat de beste personen komen niet op de juiste plek terecht komen.
Rik Ringers neemt ons mee in de wereld van onbewuste vooroordelen en geeft inzichten in het voorkomen daarvan bij werving en selectie.

Save the date: 24 november 2016 CONFERENTIE KLEURRIJK: UW WINST!

Save the date: 24 november 2016 CONFERENTIE KLEURRIJK: UW WINST!

Op 24 november is de provinciale conferentie voor alle directeuren, managers en HR-adviseurs van het MKB, bedrijven en organisaties in Flevoland.

Lees de column van Beri Shalmashi van Avanti in Almere Zaken

Lees de column van Beri Shalmashi van Avanti in Almere Zaken

Ik heb een nieuw woord geleerd: blind rekruteren. Nu ben ik natuurlijk helemaal voor onbevooroordeeld mensen aannemen, maar ik krijg er maar geen vat op hoe dat dan gaat na de anonieme brief. Doe je dan je ogen dicht als de sollicitant de kamer in loopt?

Deelnemers training Kleurrijk Werkt! 2016

Deelnemers training Kleurrijk Werkt! 2016

Inspiratiesessie Kleurrijk Werkt! 30 mei 2016

Inspiratiesessie Kleurrijk Werkt! 30 mei 2016

De inspiratiesessie van 30 mei had als thema “Win-win met functiecreatie”. Kasper Beerlage begeleidt vanuit zijn functie bij Mind at Work verschillende organisaties die met functiecreatie aan de slag willen. De afgelopen 7 jaar heeft hij gezien dat het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking in toenemende mate door werkgevers in Nederland is opgepakt.

Studium Generale op 24 mei 2016

Studium Generale op 24 mei 2016

Iedereen heeft een taak om zelf een plek in de samenleving te veroveren en om anderen ruimte te bieden.
Hoe doen we dat en welke barrières moeten we nog zien weg te ruimen? Daar ging het over tijdens een Studium Generale op 24 mei.
Kijk ook naar de documentaires Kansen Krijgen, Kansen Pakken, op NPO2, 13 juni, 20 juni en 27 juni, of via uitzending gemist.

Verslag 11 april: inspiratiesessie Kleurrijk Werkt!

Verslag 11 april: inspiratiesessie Kleurrijk Werkt!

Fawzia Nasrullah is voorzitter van de raad van bestuur van jeugdzorginstelling Youké. Lees hier het verslag van haar verhaal.

Kleurrijk Werkt! in 2016

Kleurrijk Werkt! in 2016

Een nieuwe reeks trainings- en inspiratiesessies; zet in uw agenda en meld u aan!

Inspiratiesessie Kleurrijk Werkt! 22 februari 2016

Inspiratiesessie Kleurrijk Werkt! 22 februari 2016

Wat is de zakelijke meerwaarde van diversiteit en hoe kunt u daar invulling aan geven? Hoe wordt diversiteit een belangrijke kwaliteit in uw bedrijf of uw team? Anton Vinck vertelt tijdens de inspiratiesessie waarom diversiteit voor hem zo vanzelfsprekend is en hoe daar zijn bedrijf daar succesvol mee omgaat.

Kleurrijk in beeld